Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Template has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/include/phplib/template.inc on line 70

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wbmailer has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/framework/class.wbmailer.php on line 35
- Vrachtwagen CE

 

Rijbewijs E bij C 

 

Chauffeurs die het rijbewijs C hebben en met een vrachtwagen met aanhangwagen of trekker met oplegger willen gaan, rijden dienen het rijbewijs E bij C te halen.

 

Voor het rijbewijs E bij C is geen theorie-examen van toepassing. Het maakt ook niet uit of u examen doet met een vrachtwagen met aanhanger of truck met oplegger. Wel moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs C. Het examen duurt anderhalf uur en begint met een uitgebreide controle van papieren en voertuig. Daarna wordt de combinatie door u aangekoppeld en worden tijdens het examen verschillende praktijk manoeuvres uitgevoerd. Ook deze opleiding kan in verschillende lesblokken worden gevolgd. De mogelijkheid bestaat om de opleiding op korte termijn af te ronden. Informeer naar uw mogelijkheden.

 

In combinatie met het behalen van de Code 95 kunt u als chauffeur aan de slag. Wij adviseren u wel om bij uw toekomstige werkgever met de nodige zorg aan de slag te gaan. De hedendaagse transportsector is meer dan alleen het besturen van een vrachtautocombinatie. Wij wensen u veel rij-plezier. 

 

Medische verklaring

Voordat een examen kan worden aangevraagd, dient u in het bezit zijn van een medische verklaring van geschiktheid. Ter verkrijging van deze verklaring van het CBR dient u bij uw gemeente een eigen verklaring aan te schaffen. Daarna zult u zich medisch moeten laten keuren door een arbo arts, deze zal uw gegevens invullen op de door u aangeschafte eigen verklaring. Tevens zult u zelf nog een aantal vragen op de eigen verklaring moeten beantwoorden. Daarna kunt u de eigen verklaring het CBR opsturen Het CBR zal met behulp van de gegevens van de eigen verklaring bepalen of u een verklaring van geschiktheid krijgt. Indien u in het bezit bent van een nog geldige verklaring, hoeft u niet opnieuw gekeurd te worden.

 


Opleiding

CODE 95


Subsidie

NEWS