Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Template has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/include/phplib/template.inc on line 70

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wbmailer has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/framework/class.wbmailer.php on line 35
- Vrachtwagen C

 

Vrachtautorijbewijs (C) met vakbekwaamheid (Code 95)

 

Vanaf september 2009 zijn nieuwe beroepschauffeurs verplicht om het rijbewijs C met Code 95 te halen. De Code 95 wordt behaald door naast de basisvakken een 3-tal aanvullende vakken succesvol af te ronden te weten : Vakbekwaamheid V3C / Praktische toets  / Toets besloten terrein.

 

Het opleidingstraject voor vrachtauto met vakbekwaamheid ( Code 95 ) ziet er als volgt uit:

 

- Theorie /Vakbekwaamheid  RV1 (50 meerkeuzevragen verkeer & techniek) Basis
- Theorie / Vakbekwaamheid V2C (50 meerkeuzevragen vervoer & administratie) Basis
- Start opleiding praktijklessen + examen
- Theorie/  Vakbekwaamheid V3C  (3 cases met meerkeuzevragen)  Code 95
- Praktijk / Praktische toets  Code 95
- Praktijk / Toets besloten terrein (manoeuvreren op besloten terrein)  Code 95

 


De theorie

De basis theorieopleiding bestaat uit twee delen welke elk afzonderlijk worden afgesloten met een theorie-examen. Wij bieden de mogelijkheid tot zelfstudie en de mogelijkheid om theoriecursussen te volgen. Het voordeel van het volgen van theoriecursussen is de mogelijkheid tot het stellen van vragen, het krijgen van tips en u kunt uw kennis laten toetsen. Zodra deze twee onderdelen met een positief resultaat afgesloten zijn, kunnen wij al het praktijkexamen voor u aanvragen. Met daarnaast het behalen van Vakbekwaamheid V3C is aan de theoretische basiskwalificatie van de Richtlijn Vakbekwaamheid (Code 95) voldaan.

De praktijk C (Bakwagen)

De praktijkopleiding kan van start gaan na het behalen van het RV1 examen.Afhankelijk van uw beschikbaarheid kunnen wij diverse lesblokken inplannen van 1,2 of 4 uur. Wij kunnen uiteraard in goed overleg met u kijken naar een versnelde rijopleiding. Hierbij  is het mogelijk om de praktijk in 2 weken af te ronden. Om met een vrachtauto te mogen lessen moet u in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Om het praktijkexamen voor de bakwagen te mogen doen moet u ook voor het V2C examen zijn geslaagd.

 

 

Praktische Toets (Code 95)

Tijdens de Praktische toets worden onderwerpen getoetst zoals het laden, lossen en het vastzetten van lading. Ook het voorkomen van criminaliteit, illegaliteit en fysieke risico’s als het invullen van een Europees schadeformulier, maatregelen bij noodsituaties (PAMAN) en het reageren op wensen en behoeften en gedragingen van passagiers komen aan bod. Deze toets wordt door onze eigen instructeurs afgenomen.

 

Toets besloten terrein (Code 95)

Bij de Toets besloten terrein wordt u getest op voertuigcontrole middels het manoeuvreren op ons eigen terrein. In feite leert u deze zaken tijdens de praktijklessen C maar worden deze vaardigheden  in deze aparte toets nader beoordeelt. Ook deze toets wordt door onze eigen instructeurs afgenomen.  

 

Medische verklaring

Voordat een examen kan worden aangevraagd, dient u in het bezit  te zijn van een medische verklaring van rijgeschiktheid. Ter verkrijging van deze verklaring van het CBR dient u bij uw eigen gemeente een " eigen verklaring " aan te schaffen. Daarna zult u zich medisch moeten laten keuren door een arboarts. Deze zal uw gegevens invullen op de door u aangeschafte eigen verklaring. Tevens zult u zelf nog een aantal vragen op de eigen verklaring moeten beantwoorden. Daarna kunt u de eigen verklaring naar het CBR versturen. Het CBR zal met behulp van de gegevens van de eigen verklaring binnen 4 weken bepalen of u een verklaring van rijgeschiktheid krijgt.

 

 

 

 

 


Opleiding

CODE 95


Subsidie

NEWS