Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Template has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/include/phplib/template.inc on line 70

Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; wbmailer has a deprecated constructor in /home/rohofverkeer/public_html/framework/class.wbmailer.php on line 35
- Auto BE

 

Rijbewijs BE - aanhangwagen achter personenauto

Voor je werk met een aanhanger achter de auto rijden, op vakantie met de caravan of bijvoorbeeld met een paardentrailer achter je auto. Je hebt het rijbewijs BE vaker nodig dan je misschien zou denken.

 

Wanneer heb ik een E achter B rijbewijs nodig?

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer, boottrailer of andersoortige aanhanger wil rijden moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben en hiervoor dus apart examen hebben gedaan.

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen met welke combinatie met aanhangwagen, caravan of trailer ze nu wel of niet in het bezit moeten zijn van het E achter B rijbewijs. Beantwoordt onderstaande vragen en u weet of het B rijbewijs volstaat of dat u toch in het bezit dient te zijn van uw BE rijbewijs.
 

 1. Weegt de aanhangwagen incl. het laadvermogen meer dan 750 kg?
  Ja     zie vraag 2
  Nee     Rijbewijs B volstaat
 2. Weegt de aanhangwagen incl. het laadvermogen meer dan het ledige gewicht trekkend voertuig?
  Ja     Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig
  Nee     Zie vraag 3
 3. Weegt de totale combinatie meer dan 3500 kg?
  Ja     Voor deze combinatie heeft u uw BE rijbewijs nodig
  Nee     Rijbewijs B volstaat


* (let op ! Het laadvermogen staat op het kentekenbewijs van uw aanhangwagen. Ga niet uit van het gewicht dat u op dat moment vervoert)

Uitzondering:
Een auto met een gewicht van 3490 kg. ( o.a. busjes en kleine B-categorie vrachtwagens) mogen wel een aanhanger tot 750 kg. trekken zonder dat hiervoor een E-rijbewijs is vereist terwijl het gezamenlijke gewicht incl. laadvermogen toch boven de 3500 kg. uitkomt.

 

Basis opleiding BE rijbewijs halen

Wil je graag het BE rijbewijs halen maar heb je geen haast ? Dan is de basis opleiding iets voor jou! Tijdens deze opleiding leer je de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen en achteruit rijden. Ook wordt er aandacht besteed aan de diverse controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen om te bepalen wat wel en niet mag.

Tijdens deze opleiding bepaal jij het tempo waarmee je de opleiding wilt afronden. Het praktijkexamen rijbewijs BE kan hierbij direct aangevraagd worden, zo weet je vooraf waar je aan toe bent!

 

E achter B rijbewijs in 1 dag

Het E achter B rijbewijs in 1 dag halen? Het kan bij  Rohof Verkeersopleidingen. We beginnen de dag met de praktijkopleidingen en ronden deze af met het examen. Het is verstandig om vooraf te bepalen of je over voldoende vaardigheden beschikt om deze 1-daagse opleiding te volgen. Een intest zal hierover meer duidelijkheid geven.

De intest is vrijblijvend, dus na de intest kun je zelf besluiten om de standaard of 1 daagse opleiding te volgen. Tijdens onze spoedopleiding leer je ook de fijne kneepjes van het rijden met een aanhanger. Je leert onder andere inparkeren, aan- en afkoppelen, achteruit rijden en andere vaardigheden die nodig zijn om je BE rijbewijs te halen. Ook wordt er aandacht besteed aan de controlehandelingen en de documenten die bij de combinatie horen.

 

Combi- opleiding

Beschik je al over voldoende ervaring met het rijden met een aanhanger ? Dan kun je samen met een collega of vriend(in) een combi-opleiding  BE volgen. Je volgt samen in 1 dag de opleiding en je doet achter elkaar op dezelfde dag examen !

Om er zeker van te zijn dat de combi-opleiding passend is voor beiden kan je vooraf een proefles nemen. Hiermee ben je er zeker van dat een combi-opleiding passend is voor jou.

 

 

 


Opleiding

CODE 95


Subsidie

NEWS